fredag 30 augusti 2013

M E R I D A

Nu har vi äntligen anlänt till Filippinerna! Jag kan med glädje meddela att resan gick bra, vi har blivit väl mottagna (som alltid!) hettan är inte densamma som för tre månader sedan, maten är överkomlig ( ;) ) och djuren är snälla. I min närhet har jag både en kattunge och en hundvalp. Bilder på dessa två sötknappar kan figurera här, om man vill se dem. hehe.

I detta nu sitter jag på min del av sängen, som jag delar med Maria, och njuter av svalkan inne i rummet. Ty även om det inte är lika hett som i april-maj, så ÄR det ändå hett. Iallafall mitt på dagen. Vi började vår första dag i Merida (vi har varit i Cebu och levt lyxliv några dagar, innan det trevliga slitet skulle börja) med att medverka på en festlig dag i förskolan här bredvid. Det var en dag då barnen skulle klä ut/upp sig i nationella dräkter, framföra lite sång och dans, och som pricken över i:et skulle det vara en liten tävling i vem som var snyggast klädd. Som vita gäster från det avlägsna landet Finland, fick jag och Maria äran att vara domare i denna trevliga tävling. Nå, inte så lätt att välja ett vinnarpar bland ca 30 uppklädda småungar. Jag röstade givetvis på hon som såg ut som Pocahontas, men tyvärr så vann nog den glittrigaste dräkten ;)

färja, landet, maria och maria bakpå motorcykeln.

Ikväll ska vi simma i havet, och Maria ska uppleva det underbara naturfenomen, fiskljusen (?) har inget namn på detta, men kan bäst förklaras med.....små ljus som lyser kring kroppen då man rör sig. Alldeles magiskt.

Jag hoppas ni har det bra där hemma!

Vi hörs!

2 kommentarer: